Tecnopav

pavaje decorative,beton amprentat,pavaje covor piatra naturala,beton superfinisat,rasini epoxidice, Pavaje Decorative Grupul
 
Sisteme de Pavaje
MOD DE APLICATIE
Prepararea betonului
Se foloseste un anumit tip de beton furnizat de statiile de betoane, adus cu cifa. Armarea suplimentara a betonului cu fibre de polipropilena elastice, pentru prevenirea aparitiei fisurilor in procesul de intarire a betonului.
Fibrele de polipropilena au rolul de a asigura betonului elasticitate si rezistenta la ciclurile inghet/dezghet evitandu-se aparitia fisurilor crescand totodata gradul de impermeabilitate. De asemenea asigura o uscare unifoma si progresiva rezultānd astfel o masa compacta de beton, foarte rezistenta.

Turnarea betonului
Manipularea, intinderea, nivelarea si finisarea betonului.
Manipularea betonului se face dupa caz: direct din cifa, daca accessul ne permite, cu pompa sau transportat in roabe. Se tuarna betonul pe cofrajul format in prealabil, se intinde si se trage la dreptar pe cotele finale stabilite. Se formeaza astfel o suprafata plana si fara denivelari pentru a putea fi amprentata.

Aplicarea culorii
Se aplica colorantul intaritor (cca. 4-5 kg/mp)
Colorantul intaritor se aplica pe suprafata betonului crud (praf - de mana). Acesta are un dublu rol: acela de a colora betonul dar si de a crea un strat foarte dur - strat de uzura - rezistent 100% la actiunea UV. In fapt materialul reprezinta o mixtura de ciment, agregate dure, aeditivi si pigmenti stabili UV, acesta fiind disponibil intr-o variata paleta de culori.

Amprentarea
Dupa ce "betonul a tras" atat cat sa tina greutatea unui om dar sa ramana urme pe suprafata acestuia se trece la aplicarea decofrantului (praful antilipire). Acesta se aplica peste colorantul intaritor si este necesar atat pentru a putea fi aplicate matritele fara a se lipi de suprafata betonului colorat, dar si pentru a stabiliza culoarea de baza, avand in unele cazuri un efect de patinare (invechire) al acesteia. Aplicarea decofrantului poate fi facuta atat inainte cat si concomitent cu amprentarea propriu-zisa Amprentarea se executa cu matrite speciale, dintr-un cauciuc special, care puse una in prelungirea alteia dau impresia de textura continua si omogena. Vezi sectiunea modele.


Rosturi dilatatie
si spalarea betonului

Efectuarea rosturilor de dilatare (se realizeaza la aprox. 12-24h dupa turnare).
Rosturile de dilatatie ale betonlui se efectueaza dupa intarirea betonului. Acestea se realizeaza practic prin taierea betonului Spalarea pavajului (se realizeaza la aprox. 12-24h dupa turnare)
Dupa efectuarea rosturilor de dilatare, suprafata se spala cu apa sub presiune (masini de spalat cu apa), pentru indepartarea tuturor impuritatiilor si pregatirea suprafetei pentru impermeabilizare prin lacuirea finala


Aplicarea rasinei
Aplicarea a doua straturi de rasina acrilica de protectie (protectie patare la uleiuri si acizi, protectie suplimentara apa)
Lacul acrilic, care se aplica dupa spalarea pavajului din beton amprentat, se transforma dupa uscare īntr-o pelicula dura, cu rol protector, stabila la actiunile UV si la infiltratiile de apa.

Terminarea lucrarii.
Copyright ©  2000 Tecnopav .Toate drepturile rezervate.
OFERTA GRATUITA
TEL.   0741.300.700